دوشنبه , ژانویه 20 2025
defa

بنیاد سعدی

زبان فارسی قلمرو پهناوری از ماوراءالنهر، آسیای مرکزی، هند، افغانستان، آسیای صغیر و بالکان را در بر می‌گیرد و چون چتری بر جغرافیای پهناوری از جهان گسترده بوده است. در سال 2012 به منظور تقویت و گسترش زبان و ادبیات فارسی در جهان و بهره‌گیری بهینه از ظرفیت‌های موجود داخل و خارج از کشور، مؤسسه‌ای به نام «بنیاد سعدی» تأسیس شد تا مدیریت راهبردی و اجرای فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و رسانه‌ای مرتبط با زبان فارسی را در سطح بین‌المللی عهده‌دار شود. بنیاد سعدی نه‌ تنها غیرایرانیانِ علاقه‌مند به آموزش زبان فارسی را مخاطب و موضوع فعالیت خود می‌شناسد، بلکه آموزش زبان فارسی به ایرانیان مقیم خارج از ایران به‌ویژه جوانان ایرانی که در خارج متولّد شده و دور از سرزمین مادریشان رشد یافته‌اند نیز توجّه دارد.

www.saadifoundation.ir

بنیاد سعدی و زبان فارسی

تاریخچه

یادگیری زبان فارسی همواره مورد توجه کسانی بوده است که به این زبان برای پاسخ‌گویی به نیازهای علمی و شغلی خود نیاز داشته‌اند. از سوی دیگر کسانی هستند که علاقه دارند با ادبیات فارسی و آثار و اندیشۀ مشاهیر آن آشنا شوند یا پیرامون آن، به پژوهش بپردازند. پشتوانۀ بیش از هزار سالۀ ادبیات غنی فارسی و آثار ارزنده شاعران و نویسندگانی چون فردوسی، بیهقی، خیام، عطار، مولوی، سعدی و حافظ، خود اهمیت معرفی زبان و ادبیات فارسی به مردم جهان را روشن‌تر می‌کند.

به علاوه، مطالعه یا آگاهی از تمدن ایران باستان و تحولات ایرانِ امروز، افرادی همچون ایران‌شناسان و شرق‌شناسان را به سوی فراگیری جدی زبان فارسی سوق می‌دهد.

از این رو «بنیاد سعدی» در اول اردیبهشت سال ۱۳۹۲ به منظور آموزش و ترویج زبان فارسی بر اساس منابع نوین آموزشی و استاندارد در جهان فعالیت رسمی خود را آغاز کرد و هم اکنون، علاوه بر برگزاری دوره‌های آموزشی حضوری و مجازی در ایران، در بیش از ۴۰ نقطه در جهان مشغول آموزش به علاقه‌مندان است. از این رهگذر، می‌توان این بنیاد را «پُلی» برای ورودِ غیرایرانیان به جهان ایرانی دانست.

شیوه نامه برگزاری دوره های فارسی آموزی

بنیاد سعدی با هدف ساماندهی برنامه‌های آموزشی زبان فارسی به غیر فارسی‌زبانان، شیوه نامه پنج گام آموزشی را تدوین نموده که لازم است در راستای اجرای این دوره‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

در این شیوه‌نامه مراحل اجرایی کردن آموزش زبان فارسی در قالب یک دوره زمان‌بندی شدۀ معین به صورت گام به‌گام ارائه شده است و این امکان را برای کارگزاران و مجریان آموزش فراهم می‌آورد تا با داشتن یک «نقشه راه شفاف»، بتوانند مجموعه مبانی درست و دقیق آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان، استانداردها و الگوهای آموزش آن، مقررات اجرایی آموزش و در نهایت ارزشیابی‌ها و ارزیابی‌های هدفمند را انجام دهند.

‌‌‌‌‌‌‌نماینده بنیاد سعدی

Zentrum für die persische Sprache
Iran-Haus
Drakestr. 3
12205 Berlin
Tel.: +4930 740715400
E-Mail: info@irankultur.com
www.irankultur.com

 

«مدرسه تابستانی تربیت مدرس زبان فارسی بنیاد سعدی»

 ثبت نام دوره‌های آموزشی تربیت مدرس زبان فارسی در «مدرسه تابستانی تربیت مدرس زبان فارسی بنیاد سعدی» از امروز سوم تیرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۰۲۳/۶/۲۴ میلادی آغاز شده است و تا ۳۱ تیرماه برابر با ۲۰۲۳/۷/۲۲ میلادی ادامه خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، دوره‌های آموزشی تربیت مدرس زبان فارسی در «مدرسه تابستانی تربیت مدرس زبان فارسی بنیاد سعدی» با هدف تقویت مهارت‌های تدریس زبان فارسی و آشنایی با فرهنگ ایرانی برای همه مدرسان زبان فارسی از سراسر جهان برگزار می‌شود و این دوره از مدرسه تابستانی در سال ۱۴۰۲، در تاریخ ۲۳ مردادماه به صورت حضوری در تهران آغاز و تا سه هفته ادامه خواهد شد.
در این دوره، ۳ هفته آموزش در قالب ۶۰ ساعت کلاس برنامه‌ریزی شده است؛ گردش‌های تفریحی و بازدید از مکان‌های دیدنی شهر تهران نیز ازجمله فعالیت‌های مدرسه تابستانی بنیاد سعدی هستند.

علاقه‌مندان برای ثبت نام به آدرس https://core.saadifoundation.ir/summer_school_teacher/ مراجعه کنند.

فارسی آموزی

بنیاد سعدی آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان را به صورت حضوری در نمایندگی های فرهنگی ایران در سراسر جهان و به صورت برخط همزمان و خود آموز فراهم کرده است.

دوره های آموزش فارسی برخط

آموزش فارسی مقدماتی (Persian Learning Courses for Beginners ) به صورت برخط همزمان (آنلاین ) را در سامانه core.saadifoundation.ir/?lang=en مشاهده کنید.

برنامه آموزش مقدماتی زبان فارسی خودآموز گام اول

با استفاده از تصاویر و فیلم، صوت و موسیقی فارسی مقدماتی را سریع در هر جای جهان که هستید بیاموزید.

برای مشاهده اطلاعات بیشتر به اینجا مراجعه کنید.

 

سامانه آموزش خود آموز زبان فارسی برای غیر فارسی زبانان

فارسی آموزانی که دوره مقدماتی را سپری کرده یا الفبای زبان فارسی را کلمه های ساده را می توانند بخوانند، از راه سامانه خود آموز مینا می توانند فارسی را بیاموزند.

اطلاعات بیشتر را در اینجا بخوانید و برای ورود به سامانه مینا به آدرس mina.saadifoundation.ir مراجعه کنید.

 در صورت وجود هرگونه سوال و پشتیبانی با ایمیل زیر مکاتبه کنید: elearning@saadifoundation.ir

 

Check Also

وبینار | چشم‌انداز جذب هیئت‌علمی و فرصت تحقیقاتی دکتری در ایران

🌟 فرصتی ارزشمند برای آشنایی با فرآیندها، سیاست‌ها و فرصت‌های علمی در ایران اگر شما …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *