پنج‌شنبه , دسامبر 19 2024
defa
Foto: Filip Altmann https://pixabay.com/de/photos/dresden-frauenkirche-2246241/

خارجی‌ها در آلمان جزء «ناشادترین و تنهاترین» مهاجران جهان هستند

نتایج یک نظرسنجی بین‌المللی نشان می‌دهد که هر چند شهروندان خارجی در آلمان از وضعیت بازار کار و کیفیت خدمات راضی هستند، با این حال خود را «تنها» و «ناشاد» احساس می‌کنند.

در یک نظرسنجی بین‌المللی که راجع به رضایت شهروندان خارجی ساکن کشورها انجام شده است، آلمان در میان ۵۳ کشور رتبه ۴۹ را به دست آورده است. «موسسه اینترنیشنز» (InterNations) که بزرگترین انجمن اتباع خارجی جهان به شمار می‌رود، در نظرسنجی سالانه خود تحت عنوان «Expat Insider 2023» نظر بیش از ۱۲ هزار پاسخ‌دهنده از ۱۷۱ ملیت در ۵۳ کشور جهان را در مورد تجربیات زندگی و کار در خارج از زادگاه خود جویا شده است. این نظرسنجی به پنج بخش اصلی تقسیم می‌شود و تجربیات پاسخ‌دهندگان درباره کیفیت زندگی خود، سهولت در استقرار در مکان تازه، کار در خارج از کشور، امور مالی شخصی، و شاخص ضروریات مهاجر (شامل مسکن، کارهای اداری، زبان و زندگی دیجیتال) پرسیده می‌شود. یافته‌های  نظرسنجی امسال نشان می‌دهد که مانع زبان یک مشکل ویژه برای خارجیان ساکن آلمان است. نیمی از پرسش‌شوندگان گفتند که زندگی در آلمان بدون صحبت کردن به زبان محلی برایشان دشوار است (در مقایسه با میزان متوسط ۳۲ درصد در سطح جهان)، در حالی که ۶۰ درصد گفته‌اند یادگیری زبان آلمانی را دشوار می‌دانند. آلمان همچنین در شاخص سهولت استقرار، امتیاز ضعیفی را کسب کرده است. این شاخص به درک شهروندان خارجی از پیدا کردن دوستان محلی، آسان بودن دوستیابی و میزان استقبال از آنها به عنوان یک خارجی می‌پردازد. هرچند از هر سه خارجی یک نفر می‌گوید که دوستی محلی دارد، با این حال بیش از نیمی از خارجی‌ها اظهار داشته‌اند که یافتن دوستان محلی دشوار است. سه نفر از هر ده پاسخ‌دهنده نیز گفته‌اند که مردم آلمان نسبت به خارجی‌های ساکن رفتار دوستانه‌ای ندارند.

از هر سه خارجی یک نفر نیز گفته است که در آلمان احساس راحتی نمی‌کند. این مسئله سبب شده است تا در رتبه‌بندی نهایی آلمانی‌ها با کسب جایگاه پنجاهم، در میان ۵ کشوری قرار گیرند که کمترین میزان صمیمیت با افراد خارجی در آن‌ها رواج دارد.نتایج ضعیف در این بخش در نظرسنجی سال ۲۰۲۳ تازگی ندارد، چرا که آلمان در دهه گذشته به طور مداوم در بین ۱۰ کشور قعرنشین فهرست برای یافتن دوستان محلی قرار داشته است.  در نتیجه جای تعجب هم نیست که خارجی‌ها در آلمان جزو ناراضی‌ترین‌ها در سراسر جهان باشند. آلمان در این بخش نیز در جایگاه پنجاهم قرار گرفته است. 

خارجی‌های مقیم آلمان همچنین گفته‌اند که از نبود زیرساخت‌های دیجیتال، بوروکراسی خشک و غیرمنعطف و وضعیت متشنج بازار مسکن ناامید شده‌اند. بنابر این گزارش بیش از نیمی از خارجی‌ها (معادل ۵۶ درصد) گفته‌اند که سر و کله زدن با بوروکراسی آلمان برایشان دشوار است. همزمان ۵۸ درصد گزارش کرده‌اند که برای یافتن مسکن با مشکل مواجه هستند، ۲۷ درصد بیشتر از رقم میانگین جهانی. در همین حال اما همه چیز برای اتباع خارجی مقیم آلمان تیره و تار و بد نیست. بازار کار آلمان (در رده چهارم بهترین بازار کار جهان) و امنیت شغلی عالی (در رده پنجم فهرست) در بین ۵ کشور برتر جهان قرار گرفته‌اند. این کشور همچنین رتبه پانزدهم شاخص کار در خارج از کشور را به خود اختصاص داده است.

حقوق عالی و امنیت شغلی

با این حال، جایی که آلمان از نظر آن واقعاً خوب است، چه کار ا ست. این کشور پس از ایرلند در مقوله امنیت شغلی دوم شد و 73 درصد گفتند که این جنبه مثبت زندگی در آلمان است. بر اساس این نظرسنجی از هر ده نفر نه نفر گفتند که اقتصاد آلمان را قوی می بینند.در حالی که اکثریت گفتند که فکر می کنند بازار کار محلی خوب است.

آلمان همچنین در بخش کیفیت زندگی در جایگاه هجدهم قرار گرفته است و اتباع خارجی از زیرساخت‌های مربوط به خودرو و دسترسی آسان به کالاها و خدمات سبز (مقام هفتم برای هر کدام) رضایت داشته‌اند. از نظر حقوق و کیفیت زندگی نیز آلمان در میان ده کشور برتر در جایگاه نهم قرار گرفته است. بنابر آمارها خارجی‌های مقیم آلمان ۱۳ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند. از این میزان حدود ۱ میلیون سوری و نیم میلیون عراقی در این کشور حاضر هستند که عمدتا پس از بحران مهاجرت در سال ۲۰۱۵ به این کشور آمده‌اند. از سوی دیگر، مردم گفتند که در خیابان‌های آلمان احساس امنیت می‌کنند و یکی از شهروندان اظهار داشت که «خشونت کم است یا اصلاً وجود ندارد».

پاسخ دهندگان همچنین آلمان را با توجه به تمرکز آن بر محیط زیست ستایش کردند و 78 درصد گفتند که کالاها و خدمات سبز به راحتی در دسترس هستند.

در فهرست منتشره و در میان ۵۰ کشور، مکزیک برای پنجمین سال متوالی بهترین کشور برای خارجی‌ها معرفی شده و بعد از آن، اسپانیا، پاناما، مالزی، تایوان، تایلند، کاستاریکا، فیلیپین، بحرین و پرتغال قرار گرفته‌اند. در قعر جدول نیز ژاپن، نیوزیلند، مالت، ایتالیا، آفریقای جنوبی، آلمان، کره جنوبی، ترکیه، نروژ و کویت حضور دارند.

لینک گزارش:

https://www.thelocal.de/20220718/germany-ranked-as-worst-country-in-world-for-essential-expat-needs

 

Check Also

دوره فارسی آموزی | ترم پاییز 1403

دوره فارسی آموزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *