پنج‌شنبه , دسامبر 19 2024
defa

دیپلماسی فرهنگی آلمان در آمریکا

امروزه “دیپلماسی فرهنگی”  از اولویت‌های اصلی کشورها در حوزه بین‌الملل به شمار می‌رود. بدین ترتیب، بسیاری از کشورهای قدرتمند جهان، سالانه بودجه زیادی برای برگزاری برنامه‌های آموزشی، تاسیس دانشگاه‌ها، حمایت از جوانان مستعد و تاسیس موسسات تبادلات فرهنگی در کشورهای دیگر اختصاص می‌دهند. دولتمردان آلمانی نیز معتقدند سرمایه‌گذاری‌های فرهنگی در کشورهای مختلف، موفقیت آن‌ها را در عرصه بین‌الملل تضمین می‌کند. آن‌ها نه تنها در کشورهای کم‌توسعه آفریقایی و آسیایی دست به سرمایه‌گذاری زده‌اند، بلکه در کشوری مانند ایالات متحده آمریکا نیز فعالیت‌های گسترده‌ای دارند. فعالیت بنیادهای آلمانی در شهرهای مختلف آمریکا، تاسیس موسسات گوته و تبادلات آکادمیک آلمان در این کشور، تنها چند نمونه از سرمایه‌گذاری‌های فرهنگی آلمان در ایالات متحده است. در گزارش پیش‌رو، تلاش کرده‌ایم تا فعالیت‌های فرهنگی و آموزشی آلمان در آمریکا را مورد بررسی قرار دهیم:

توسعه گفت‌وگوهای بین‌مذهبی و بین‌فرهنگی

یکی از مهم‌ترین سازمان‌های آلمانی که در ایالات متحده آمریکا فعالیت دارد، بنیاد کنراد آدناور است. دفتر این بنیاد در واشنگتن تلاش می‌کند تا به عنوان یک میانجی متعهد میان سیاستمداران، مشاوران، کارشناسان، محققان و روزنامه‌نگاران از ایالات متحده آمریکا و آلمان عمل کند. وظیفه اصلی این بنیاد در واشنگتن، توسعه گفت‌وگوهای بین‌مذهبی و بین‌فرهنگی، کمک به مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی و همکاری با کمیته یهودیان در آمریکا است. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این بنیاد در اختیار علاقمندان قرار دهد:

https://www.kas.de/de/web/usa/ueber-uns

برگزاری کارگاه‌های آموزشی

از دیگر سازمان‌های مهم آلمانی که در واشنگتن فعالیت دارد، می‌توان به بنیاد فردریش ابرت اشاره کرد. این بنیاد در ایالات متحده آمریکا با همکاری بنیادها و سازمان‌های محلی، کارگاه‌های آموزشی، کنفرانس‌ها و برنامه‌های متعددی برای جوانان برگزار می‌کند. اعضای این بنیاد در واشنگتن، هر ساله، کنفرانس‌ها، سمینارهای تخصصی و جلسات پرسش‌وپاسخی را در حوزه‌های مختلف برگزار می‌کند. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری در اختیارتان قرار دهد:

https://dc.fes.de/about/mission-in-usa-and-canada

گسترش روابط سازمان‌های علمی و فرهنگی

بنیاد فردریش نویمان نیز در ایالات متحده آمریکا فعالیت گسترده‌ای دارد. این بنیاد در آمریکا به گسترش روابط سازمان‌های علمی و فرهنگی دو کشور کمک می‌کند.  علاوه بر این‌ها، بنیاد فردریش نویمان روابط گسترده‌ای با دانشگاه‌ها، موسسات پژوهشی و اتاق‌های فکر در احزاب و موسسات دولتی در ایالات متحده آمریکا دارد. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این بنیاد در اختیارتان بگذارد:

https://www.freiheit.org/de/nordamerika

تقویت آزادی‌های مدنی

یکی دیگر از سازمان‌های مهم آلمانی که در ایالات متحده آمریکا فعالیت می‌کند، بنیاد هاینریش بل است. دفتر این بنیاد در واشنگتن، برای تقویت آزادی‌های مدنی، حقوق بشر و نهادهای دموکراتیک فعالیت می‌کند. همچنین بنیاد هاینریش بل، برابری جنسیتی، عدالت اجتماعی و برابری را در ایالات مختلف آمریکا ترویج می‌کند. در این راستا، مسئولان بنیاد هاینریش بل، سمینارهای عمومی و کارگاه‌های عمومی زیادی برگزار می‌کند و به پژوهشگران و دانشجویانی که می‌خواهند در حوزه برابری‌های اجتماعی کار کنند، کمک‌هزینه تحصیلی می‌دهد. سایت زیر می‌تواند اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های این بنیاد در اختیارتان قرار دهد:

https://us.boell.org/en/about-us

مقابله با نابرابری‌های اجتماعی

بسیاری در جهان، آمریکا را به عنوان کشوری با نابرابری‌های اجتماعی می‌شناسند. راست‌گرایی در سال‌های اخیر در این کشور افزایش یافته است و نابرابری‌ها بیش از گذشته در ایالات متحده خودنمایی می‌کند. از این‌رو، بنیاد روزا-لوکزامبورگ با همکاری گروه‌های سیاسی و اجتماعی، برای رفع نابرابری‌های اجتماعی در جامعه آمریکا کار می‌کند. همچنین این سازمان در راستای توانمندسازی زنان در حوزه‌های مختلف و حمایت از جنبش‌های فمینیستی فعالیت دارد. از طریق لینک زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره فعالیت‌های بنیاد روزا-لوکزامبورگ به دست آورید:

https://www.rosalux.de/stiftung/zid/amerikas

توسعه زبان آلمانی

برکسی پوشیده نیست که توسعه زبان آلمانی در کشورهای مختلف تا چه اندازه برای دولت آلمان اهمیت دارد. تاسیس موسسات گوته در کشورهای مختلف نیز در همین راستا صورت گرفته است. به‌طور مثال، در حال‌حاضر در شش شهر آمریکا از جمله شیکاگو، بوستون، لس‌آنجلس، نیویورک، سان‌فران‌سیسکو و واشنگتن، موسسات گوته برای آموزش زبان آلمانی وجود دارد. موسسه گوته در این شهرها، کلاس‌هایی برای آموزش زبان به بزرگسالان، جوانان و کودکان برگزار می‌کند. همچنین در این مراکز، امتحانات رسمی موسسه گوته برگزار می‌شود. علاوه بر این‌ها، موسسات گوته در آمریکا، هر ساله میزبان نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های هنری از اقصی‌نقاط جهان هستند. از طریق سایت‌ زیر می‌توانید با فعالیت‌های این موسسات آشنا شوید:

https://www.goethe.de/ins/us/en/spr/kur/gia.html

برنامه همکاری مدارس آلمان و آمریکا

برنامه همکاری مدارس آلمان و آمریکا، برنامه‌ای برای پیوند میان دبیرستان‌های آمریکا و مدارس متوسطه در آلمان است. این برنامه یکی از بزرگترین برنامه‌های تبادل آموزشی میان این دو کشور است و از زمان راه‌اندازی آن، در حدود ۲۵۰ هزار دانش‌آموز و معلم در این برنامه شرکت کرده‌اند. دانش‌آموزان و معلمان آلمانی یا آمریکایی که در برنامه “همکاری مدارس آلمان و آمریکا” شرکت می‌کنند، می‌توانند بدون داشتن دغدغه‌های مالی برای مدت دو تا سه هفته، به کشور یکدیگر سفر کنند. این کار به دانش‌آموزان و معلمان کمک می‌کند تا با زبان، فرهنگ و سنت‌های کشور میزبان آشنا شوند. دولت آلمان ۹۰ درصد از هزینه‌های این برنامه را برای شهروندان خود تامین می‌کند و در آمریکا نیز، دولت از طریق کمک‌های سالانه انجمن‌ها و سازمان‌های مختلف، هزینه‌های این برنامه را می‌پردازد. سایت زیر اطلاعات بیشتری درباره این برنامه در اختیارتان قرار می‌دهد:

https://exchanges.state.gov/non-us/program/german-american-partnership-program

تبادل دانشجو و محقق

آلمان و ایالات متحده آمریکا، دارای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مطرحی هستند و مقصد جذابی برای دانشجویان و پژوهشگران از سراسر جهان به شمار می‌روند. بنابراین طبیعی است که دو کشور در حوزه تبادل دانشجو و محقق با یکدیگر همکاری کنند. علاوه بر این، دانشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی دو کشور در حوزه‌های مختلف با یکدیگر همکاری دارند و پروژه‌های مهمی را با یکدیگر اجرا می‌کنند. در این راستا، موسسه تبادلات آکادمیک آلمان در آمریکا فعالیت گسترده‌ای دارد. اگر مایلید درباره فعالیت‌های موسسه تبادلات آکادمیک آلمان در آمریکا، اطلاعات بیشتری به‌دست آورید، به سایت زیر مراجعه کنید:

https://www.daad.de/de/laenderinformationen/amerika/vereinigte-staaten-von-amerika/ueberblick-bildung-und-wissenschaft/

برنامه تبادل کارکنان کنگره و بوندستاگ

همکاری‌های فرهنگی ایالات متحده و آلمان تنها به برنامه‌های آموزشی و فرهنگی برای دانش‌آموزان و دانشجویان ختم نمی‌شود، بلکه کارکنان نهادهای سیاسی را هم در بر می‌گیرد. برنامه تبادل کارکنان کنگره و بوندستاگ که در سال ۱۹۸۳ پایه‌ریزی شده، یکی از این برنامه‌ها است. براساس این برنامه، هر سال، ده نفر از کارکنان بوندستاگ و ده نفر از کارکنان کنگره به مدت دو هفته این فرصت را دارند تا در کشور یکدیگر زندگی ‌کنند. بدین ترتیب آنان می‌توانند با نهادهای سیاسی و مسائل مربوط به کشور میزبان بیشتر آشنا شوند. در این برنامه، امکان بازدید شرکت‌کنندگان از نهادهای سیاسی نیز فراهم خواهد شد. از طریق سایت زیر می‌توانید اطلاعات بیشتری به دست آورید:

https://de.usembassy.gov/congress-bundestag-bundesrat-staff-exchange-program/

 

 

 

 

Check Also

دوره فارسی آموزی | ترم پاییز 1403

دوره فارسی آموزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *