جمعه , دسامبر 20 2024
defa

تصویرسازی چالش‌های مسلمانان و مهاجران آلمان از طریق کارتون

آیشه آکوا کارتونیست مسلمان اهل آلمان است. او با استفاده از هنر کارتون و طنز تلاش می‌کند تا چالش‌های پیش‌روی مسلمانان و مهاجران را به جامعه آلمان بهتر نشان دهند و تبعیض‌های موجود در جامعه آلمان را بیان کند. آکوا با نام کاربری “عایشه در کشور آلمان” در اینستاگرم فعالیت می‌کند و دنبال‌کننده‌های زیادی پیدا کرده است. او به گسترش روابط بین‌فرهنگی و بین‌مذهبی در جامعه آلمان علاقه دارد و تلاش می‌کند تا با با زبان طنز، این امر را محقق سازد. سایت اسلامیک با او گفت‌وگویی انجام داده که در ادامه ترجمه بخش‌هایی از آن را می‌خوانید:

هدف شما از کشیدن این کارتون‌ها چیست؟

شخصیت اول کارتون‌های من، دختری مسلمان به نام عایشه است و من تلاش می‌کنم تا مخاطبان شرایط او را درک کنند. عایشه در آلمان زندگی می‌کند، حقوق می‌خواند و رویاهای زیادی برای آینده دارد. او می‌خواهد وارد جامعه آلمان شود و به آن تعلق داشته باشد. علاوه بر این، عایشه تلاش می‌کند تا آداب دین اسلام را اجرا کند و به سنت‌های خانوادگی نیز پایبند باشد. به همین‌دلیل او با چالش‌های زیادی در زندگی مواجه می‌شود. این واقعیت زندگی بسیاری از جوانان مسلمان در آلمان است. آنها اغلب در زندگی روزمره، هنگام تحصیل، کار، در خانواده و جامعه مذهبی با چالش‌های زیادی روبرو می‌شوند. برخی حتی به دلیل فشارهای موجود از جامعه فاصله می‌گیرند. علاوه بر این، جوانان مسلمان در آلمان هر روز با مشکل بزرگی به اسم تبعیض دست‌وپنجه نرم می‌کنند. متاسفانه در رسانه‌های آلمانی، این مشکلات به ندرت بیان می‌شوند یا به شکلی کاملا تحریف شده به تصویر درمی‌آیند. از این‌رو،  جوانان مسلمان اغلب احساس می‌کنند که درک نمی‌شوند. من در کارتون‌هایم با زبان طنز، این مشکلات و چالش‌ها را بیان می‌کنم. من مسلمانم و به همین‌دلیل می‌توانم جوانان مسلمان را بهتر درک کنم. بارها در بخش نظرات، مخاطبان جوان تاکید کرده‌اند که با آثار من ارتباط برقرار می‌کنند. آن‌ها به خوبی می‌دانند که کارتون‌ها در جهت همدردی با مسلمانان کشیده می‌شوند. امیدوارم از طریق این داستان های کوتاه و خنده دار بتوانم درک و تفاهم بیشتری بین فرهنگ ها و مذاهب ایجاد کنم.

مخاطب این کارتون‌ها چه کسانی هستند؟

به طور کلی مخاطب من جامعه آلمان است. اما من یک زن مسلمان و ترک هستم و با توجه به پیشینه فرهنگی و مذهبی خودم، محتوا تولید می‌کنم. بنابراین کسی که هیچ آشنایی با جامعه مسلمانان یا مهاجران ندارد، نمی‌تواند مفهوم کارتون‌ها را درک کند. مخاطبان من باید به موضوعاتی مانند اسلام و مهاجرت علاقه داشته باشند.

آیا تا به حال به خاطر انتشار این کارتون‌ها در جامعه آلمان با مشکل مواجه شده‌اید؟

من کارتون‌ها را در اینستاگرام به اشتراک می‌گذارم و بنابراین شخصاً با افراد روبرو نمی‌شوم، اما هرازگاهی نظرات منفی از گروه‌های راست افراطی و یا حتی گروه‌های افراطی مذهبی دریافت می‌کنم. متاسفانه این گروه‌ها تصوری از طنز ندارند و همه چیز را بسیار شخصی می بینند.

لینک مصاحبه:

„Kulturelle Dialoge und Witze prägen meine Cartoons“

Check Also

دوره فارسی آموزی | ترم پاییز 1403

دوره فارسی آموزی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *